Kyseenalaista vuosikontrollia ja ailahtelevan sopeutuvaa naisenmieltä.

Vuosisadan laiminlyönti.
Justiinsa hoksasin että olen kirjoittanut viimeksi monta viikkoa sitten. 
Jos vielä pari kuukautta sitten tuntui, että aika matelee niin voi veljet – sitä tunnetta ei ole liiemmin viimeaikoina nähty.

Aloitetaan toki iloisilla uutisilla syöpäklinikalta. Neljäs(!!) vuosikontrolli läpi puhtain paperein ja en osaa edes sanoin kuvailla, miten upealta tuntuu kuulla onkologin sanat: "Kaikki näyttää todella hyvältä."

Todellisuudessahan perinteiseen vuosikontrolliin kuuluu vain verikokeet ja rintojen ultraäänitutkimus, joka sekin hieman kyseenalainen räpellys riippuen tutkimuksen suorittavasta lääkäristä.
Tällä kertaa kohdalleni osui se, joka tuntui heiluttelevan ultrapuikkoa kumpareelta toiselle kuin kaksi vuotias vesivärisivellintä konsanaan. Olisi suorastaan ihme, jos kyseinen ultrapuikko tai ruutua häilyvästi hapuilevan lääkärin silmä läpäisisi tuon implantiksikin kutsutun muovifileen ja sen alla lymyilevän kasvaimen.

En kuitenkaan ota tästä stressiä, sillä perusteellisempi tutkimus tehtiin vasta hiljattain.
Sen sijaan otan ilon irti hyvistä uutisista ja nautin tilanteesta. Eritoten tästä raskaudesta, kuin se olisi viimeinen. Ja sitä se nyt on. Todellakitodellaki.

On itseasiassa hämmentävää, miten ailahteleva on ihmisen mieli. Erityisesti minun, mutta että kuinka ihmisen mieli yleiselläkin tasolla sopeutuu erinäisiin muuttuviin tilanteisiin yllättävän kelvollisesti.

Kun kahden lapsen jälkeen olin päättänyt etten lähde tavoittelemaan elämääni vauva-arkea enää missään muodossa, olin täysin vakuuttunut siitä ettei mieleni koskaan ikinä enää muuttuisi.
Näin silmissäni vain nykyisen elämäni helppouden lapsien ollessa jo niin isoja ja omatoimisia.
Pystyn lähtemään lenkille, kauppaan tai kahville ihan tuosta vain. Puhumattakaan kahdenkeskisestä ajasta vain kumppanini kanssa. Tämä toki myös siitä bonussyystä, että olen eronnut lasteni isästä.

Joku voisi kauhistella repimääni iloa tästä vuoroviikkosysteemistä mutta vaikka hellantuuteleitani niin valtavasti rakastankin, osaan myös arvostaa aikaa ilman heitä.
Kuten muuan arki-ilta, kun lähdimme iltasumpille kahdestaan – vain koska voimme. Toistaiseksi.


Kun raskaustesti näytti positiivista, oli aika alkaa viestittää tälle alati ailahtelevalle mielelle että muutoksia asenteeseen on tulossa.
Myönnän alkuraskauden ilon ja jännityksen ohessa miettineeni kuinka tulisin vielä jaksamaan vauva-arjen rankkuuden, sitoutuvuuden ja omasta ajasta luopumisen. Juuri vakinaistuneesta, unelmieni työstä puhumattakaan.
Kuka muu muka hoitaa töissä "vuoden sketsihahmon" virkaa kun itse lämmittelen tuttipulloja kotona?
#tapahtumatyö <3
Nyt puolivälin ylittäneenä on ailahteleva mieleni tehnyt työnsä hyvin ja on valmis vastaanottamaan tuon uuden jäsenen perheeseemme. Kaikkine ylä- ja alamäkineen.
Vaihtelevaa unirytmiä on harjoiteltu tapahtumatyön voimin ja pienen ihmisen käsittelyä rakkaan ystäväni tuoreen tuotoksen avulla.
Vauva-arki koittakoon meille sellaisena kuin se on tarkoitettu.
<3

Sitä ennen koittakoon muutto. Niin lupasin itselleni että ajoissa kaiken pakkaan, mutta vielä eilen pakattuna oli tasan kaksi laatikkoa – vauvan vaatteet ja tarvikkeet.
Saletisti justiinsa se mitä ensi viikolla uudessa kodissa kipeästi tarvitsemme. Hmph.

Jos nyt sitten viisastuneena menisi kasvattamaan laatikkopinoa, niin olisi ensi viikolla jotain mitä siirtää.
Ihanata loppuviikkoa <3

2 kommenttia:

  1. Niin tuttua! Kävin Syöpiksellä yhdessä tsekkauksessa minulla olleitten oireiden takia. Minut tutki ultralla nuori lääkäri, joka oli eka päivää töissä (tämän sanoi minlulle hoitaja jälkikäteen). Onneksi tutkimuksen tarkasti oikea radiologi. Ja muutenkin mulle on sattuneet lähes aina nää erikoistuvat tyttölääkärit, joihin en oikein osaa luottaa.

    Mutta onnittelut sinulle puhtaista tuloksista ja ennen kaikkea onnellista odotusta <3

    t. Johanna

    VastaaPoista

Häpeä vai helpotus?

Muistatteko – ja kukapa ei muistaisi, kun yhtenä kauniina keväänä riipasin impulsiivisuuksissani bulgarialaisen kuppikakkutatuoinnin  lapaa...