Pesänrakennusvietin haasteita ja elämän nälkää.

Pesänrakennusvietti on saapunut keskuuteemme. Se alkoi äärimmäisellä tarpeella saada isompi asunto ja pian. 
Olen asunut aikuisikäni aikana 15 eri osoitteessa. Voin siis kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa tietäväni, miten asuntohaku toimii. Vaihtoehtoni ja mahdollisuteeni vuokra-asumisen suhteen ovat selvillä.
Koskaan asuntohaku ei ole kuitenkaan osoittautunut näin vaikeaksi, kuin nyt.

Koska pesänrakennusviettini ei saanut vastakaikua vuokraavilta tahoilta itselleni sopivassa määräajassa (like heti), teimme jo päätöksen pärjätä nykyisessä asunnossa. Myös taloudelliset seikat puolsivat päätöstä.
Jotta tämä kaikki kuitenkin onnistuisi vaatisi se välittömiä muutoksia sisustukseen. On yhtä kuin hetimmiten tapahtuva Ikea-reissu. 

Muutokset saatettiin jo hyvään alkuun, mutta ajatus 65 neliöstä viiden hengen perheelle on osoittanut lievää uusinta-ahdistusta. Edes asunnon pienet menot eivät täysin vieneet muuttohaluja pois.

Olemme siis jatkaneet uusien neliöiden etsintää – tuloksetta. Laajentaneet budjettia ja aluetta – turhaan. Vielä ei ole kiire, mutta pahoin pelkään että helmikuu tuleekin pyytämättä ja yllättäen. Vauvasta nyt puhumattakaan. Jäämme toiveikkaina odottamaan asuntoihmeitä.
<3
Sattuipa tänään arkeani roimasti piristänyt tilanne bussipysäkillä kun itselleni tuntematon nainen asteli luokseni kysyäkseen, voisinko tulkata hänelle englanniksi saapuneen tekstiviestin.
Luin viestin useaan kertaan ja mietin kuinka suomennoksen lauseesta "I'll give you money, if you suck my dick" voisi tehdä vähemmän kiusallisesti. 
Olematta piiruakaan rasistinen, on pakko myöntää että kyseisen kulttuurin edustamaan stereotypiaan tämä viesti istui kuin happy ending konsanaan. Päätin olla rehellinen ja tulkkasin viestin sisällön juuri sellaisena kuin se oli.
Kirosanojen saattelemana sain tehtäväkseni kumota stereotypiat ja kirjoittaa lähettäjälle viestin takaisin, jossa kehoitetaan pitämään tunkkinsa. Tein työtä käskettyä ja pohdin, miten hyvin omassa sirkuksessani asiat oikeastaan ovatkaan.

Ex-naapurini sanoja lainaten: "Olet itse oman sirkuksesi tirehtööri".

Ja se toden totta pitää paikkansa. Nyt vain tämä hormonihirmuinen tirehtööri on myös varsin nälkäinen tirehtööri. Otimme eilen vapauden nauttia työrupeaman jälkeisestä vapaapäivästä ja lähdimme kohti Helsingin elokuva- ja ravintolatarjontaa.

On pakko jälleen arvostaa kumppanin panostusta elokuvavalinnassa. Bridget Jones's Baby ei ollut se päätös, johon olisin uskonut saavani ensisijaisen tuen. 
Erityistä iloa tuotti nähdä, miten panostus ei suinkaan ollut ainoa laatuaan – monet miehet olivat lähteneet hormonihirmuisten rakkaidensa tueksi. Ja näyttivät lopulta jopa nauttivan siitä. 
Yritän tässä sanoa, että leffa oli oikeasti hyvä ja suosittelen sitä ihan jokaiselle.

Mitä siihen nälkään tukee, niin Kampin Parilla Espanola vei hyvien arvostelujen vuoksi voiton ravintolavalinnassa.
Astelimme sisään tuohon pieneen ja tunnelmalliseen ravintolaan täysin tietoisina siitä mitä haluamme. Suoraan pääruokaan koska nälkä ja himo.

Pääruoan jälkeen jälkiruokalista houkutteli kehoa ja mieltä, kunnes aivan pyytämättä ja yllättäen hormooninhuuruiset silmäni harhailivat takaisin lähtöruutuun – alkuruokalistaan. 
Ilman mitään käytöstapoja menin ja tilasin pääruokani jälkiruoaksi alkuruoan. Ja jälkiruoan.
Kiitos jo pömpöttävän vatsani ja oman parhaansa tiedostavan tarjoilijarouvan – tilaukseni vastaanotettiin hiljaa ja ymmärtäväisesti.
Lienee selvää, etten ehtinyt kuvata annoksiani, mutta annan suositukseni ilman niitä. Nam.
<3

Nyt on mentävä, koska alla näkyvää vatsaa ei kasvateta pyhällä hengellä. 
Valtavan suurenmoisen ihanaa ja alati nälän täyttämää viikkoa myös teille <3 
PLOP.


1 kommentti:

Häpeä vai helpotus?

Muistatteko – ja kukapa ei muistaisi, kun yhtenä kauniina keväänä riipasin impulsiivisuuksissani bulgarialaisen kuppikakkutatuoinnin  lapaa...