Kypäräkuohu!

Nyt on kyllä venynyt kirjoitustauko aivan luvattoman pitkäksi! Skarpin paikka - vaikka mitäpä sitä tyhjää höpisemään...

Crossfit -alkeiskurssi suoritettu "kunnialla" ja ensi viikolla alkaa sitten jatko-osuus. Laji on kyllä varsin mieleinen, mutta jatkaminen jatkokurssin jälkeen lienee tällä hetkellä mahdotonta. Ei ole ilmainen laji ei...
Alkukevät mennään siis lompakkoystävällisemmin - mm. lenkkeillen. Jonkin sortin lihaskuntotreenejäkin olisi hyvä väkertää. Tässä riittää suunnittelua.

Nyt on pakko avautua asiasta, joka kertakaikkisesti saa mieleni kiehumaan. 
Taittaessani työmatkaani pyörällä tai kävellen, vastaani kulkee valtavasti pieniä ja isompiakin pyöräileviä koululaisia. On äärimmäisen huolestuttavaa, että valtaosalla näistä pyöräilijöistä ei ole kypärää päässä.
Ensimmäinen ja tärkein kysymys lienee MIKSI? 
Siksikö, ettei lapsi halua sitä syystä tai toisesta pitää vai siksi, ettei kypärää ole?
Heti tuli mieleeni, että miksi ihmeessä vanhemmat eivät huolehdi, että lapsi ja pyörä eivät poistu pihasta yhtä matkaa, ennen kuin kypärä on päässä? 
Hetken päästä jo tajusin, etteivät monetkaan vanhemmat ole tietysti kotona vahtaamassa kypärän sijaintia lasten lähtiessä kouluun. Silti sitä jotenkin ajattelee asiaa vain simppelimmin - pyörä ei liikahdakaan pihasta jos kypärä ei ole päässä. PISTE.
Ja ohjeita noudatetaan.PISTE.

Vieläkö lapset ajattelee kypärän olevan "tyhmän näköinen"? Jos näin, mistä se malli tulee? Meiltä vanhemmilta?
Jep - valitettavan moni vanhempikin jättää kypärän laittamatta ihan vain ulkonäkösyistä eikä liene ihme, että sama ajatusmaailma välittyy helposti lapsiin.

Haastankin tällä kertaa kaikki vanhemmat miettimään näinkin halvan henkivakuutuksen tärkeyttä. 
Käytetään kypärää ja katsotaan että lapsosetkin käyttää. <3
P.S. Niitä on nykyään vaikka ja minkämoisia. Näppärimmät voi vaikka vähän tuunailla...

Tässä tämän illan "saarnat" :) Nauttikaahan viikonlopusta <3

yllättävä saunakaveri <3

8 kommenttia:

 1. Kun pienestä pitäen kypärä "kuuluu" yhteen pyörän kanssa, ja sen toteutusta pienestä pitäen vaaidtaan ja vahditaan, niin kouluikäisinä ne eivät edes osaa kyseenalaistaa sitä. Ihan sama juttu kuin, että auto ei liiku ennen kuin turvavyöt on kaikilla kiinni.

  VastaaPoista
 2. Joo, se kypärä on niin tärkeä. Olen työssäni tavannut mm. nuoren naisen, joka oli kaatuessaan lyönyt päänsä ja sokeutunut sen seurauksena. Piuhat silmien ja aivojen välillä eivät vaan enää toimi. Ja kun ne onnettomuudet voivat tosiaan olla muiden aiheuttamia; ei auta, vaikka kuinka kokisimme olevamme itse taitavia ja tarkkoja pyöräilijöitä, autoilijoita jne. Ja kuinka kauheata se sitten olisikaan kuulla se, että kypärä olisi pelastanut...tms.

  VastaaPoista
 3. Töihin mennessä ajoin koulun ohi...näin miten lapset ajoi kypärä pyörän tangolla roikkuen. Ilmeiseti kypärä laitetaan kotoa lähtiessä..sitten riisutaan ja taas, kun mennään koulun lähelle laitetaan kypärä päähän..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ilmiö lienee myös yleinen. Todella todella harmillista :(

   Poista
 4. Alakoulun ajan tuntuu kypärä pysyvän ihan hyvin päässä, mutta yläkoululaisita kypärä löytyy murto-osalta. Ja sama juttu on aikuisilla! Jo omassa perheessäni: isäntä ei kirveelläkään laita kypärää päähänsä. Lapsilta kyllä vaaditaan kypärän käyttämistä, mutta kyllä se minusta hieman vesittyy sillä, ettei toinen aikuinen näytä esimerkkiä.

  Sen verran ovat vielä pieniä, etteivät osaa kyseenalaistaa asiaa. Odotan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista

Häpeä vai helpotus?

Muistatteko – ja kukapa ei muistaisi, kun yhtenä kauniina keväänä riipasin impulsiivisuuksissani bulgarialaisen kuppikakkutatuoinnin  lapaa...