Siirry pääsisältöön

Terveellistä elämää etsimässä!

Uuden kodin lähilenkkipolkuihin tutustuttu ja hyvältäpä vaan näyttääkin. Paljon on vielä näkemättä mutta vaihtoehtojen määrä on kyllä mieltä hivelevä.
Mitä elämäntaparemonttiin tulee, lenkit on ainakin lisääntyneet aiemmasta ja se lienee positiivista.
Salitreenit ovat tauolla ja saavat toistaiseksi siellä myös pysyä. Jonkinsortin kotitreeniä olisi tarkoitus alkaa suorittamaan siihen asti kunnes salitreeni on taas mahdollinen.

Haaveilen parhaillani Polar Loop -aktiivirannekkeesta, jotta saisin vielä jotain konkreettista raporttiakin aktiivisuudesta. Niin - onhan tämä vähän tätä turhaa nykyaikaa, mutta itse olen ainakin kovin koukuttunut näihin lukemattomiin digidigi mahdollisuuksiin <3

www.polarloop.com
Sen verran paljon tärkeämpääkin on kuitenkin hankintalistalla, että ihan ostoslistan kärkipäästä ei tämäkään hökötys löydy.

Pieni katsaus ruokavalioon; Paljon on tapahtunut lipsumisia, mutta mikä kuitenkin tärkeintä - päivän ruokapohja on muuttunut aiemmasta täysin.
Proteiinia, paljon kasviksia, hyviä rasvoja, täysjyvää .... ja olen vielä kaiken hyvän päälle alkanut nauttimaan niistä.
Juuri hetki sitten tein avokadopastaa Pirkan ohjeen mukaan ja taivas että tuli hyvää. Parmesan juuston jätin tosin hyvin paljon ohjetta vähemmälle sekä terveydellisistä, että makusyistä ja tuorepastasta valitsin täysjyväversion. NAM <3
Lounaaksi töihin kävin hakemassa lähikaupan tuoretiskiltä uunikalaa ja uunikasviksia - erittäin nam sekin <3

Asioita joissa olisi kuitenkin skarppaamisen varaa, on sekä sokerittomuus että veden juonti.
Sokerittomuus tai edes sokerin vähentäminen on ehkä suurin haaste koko elämäntaparemontissa. Raakasuklaa kyllä ajaa terveellisesti herkkunälän tiehensä, mutta aina sitäkään ei ole käden ulottuvilla. Ja liika on aina liikaa - raakasuklaassakin.

Vettä taas tulee juotua enemmän kuin koskaan ennen, mutta kuitenkin liian vähän. 
Ei muuta kuin potkua persauksille ja muija ruotuun!

Seuraavaa salaattia suosittelen lämpimästi kaikille. Vuosia sitten siskoltani tämän reseptin varastin ja voi että kun se on yhä vain suosikkisalaattini <3

Helppo ja hyvä <3 
Jääsalaatti
Kurkku
Viinirypäle
Feta (valkosipuli)
Paahdetut pinjansiemenet
<3

Ylihuomenna se sitten koittaa - paljon odotettu EHEÄ uusi vuosi ja suuret odotukset.
Saas nähdä minkälaisia lupauksia sitä itselleen tänä vuonna oikein uskottelee ;)

Näihin kuviin ja tunnelmiin - IHANAA iltaa kaikille <3

Kommentit

  1. Seleenikö se oli joka hätisti makeanhimon tiehensä, vai sinkkikö.. Anyway jos ei tee edes mieli on huomattavasti helpompaa kieltäytyä turhista sokereista.. :)

    VastaaPoista
  2. Oikein, oikein ihanaa ja eheää uutta vuotta sinulle Nunnuliina♥

    VastaaPoista
  3. Avocadopasta on niiiiiiiin hyvää!!!! Oletko maistanut sitä smoked chilli fetaa salaatin joukossa? On muuten hyvää, Harmi vaan että siinä taitaa olla aika paljon suolaa ja rasvoja. Onneksi tosin kasvisrasvoja. Minä en olekkaan maistanut tuota valkosipuli fetaa, pitääkin napata sitä tänään ruokakaupasta ostoskärryyn :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Avajaisten jatko-osa

Nyt kun edellisen postauksen tunnetilat on loihdittu arkisempaan moodiin, lienee hyvä aika jatkaa kertomusta pyhän yksiön avajaisista. Varoituksen sana kuitenkin teille siveyden sipuleille, joiden henkimaailmassa vauvat saapuvat yhä haikaroiden toimesta. Tämän tarinan jatko-osa sisältää myös ripauksen verta, hikeä ja terttutarhaa.
Palataan kuitenkin vielä synnytysalustalle, jossa näitä edellä mainittuja todellakin on nähty vilahtavan.
Rääpäleen ollessa ensi kertaa vasten arpista rintaani en voi kiistää, etteikö automaattisesti käynnistynyt "missä tissi" -leikki olisi hieman kirpaissut sisintä. Löysin itseni selittelemästä minuutteja vanhalle pojalleni meijerin epätoivotusta ja ennenaikaisesta sulkeutumisesta. On kuitenkin oltava kiitollinen toisten äitien luonnollisesti tarjoamista meijerituotteista vasta-aineineen.
Tässä kohtaa haluankin muistuttaa teitä ylituotannosta "kärsiviä" äitejä – luovuttakaa arvokasta tuotettanne sen sijaan että kaadatte sitä viemäristä …

Kiitos syöpäklinikka. Ja haima.

Voi pojat mikä päivä! Eilisen sokerirasituslähetteen motivoimana varasin tälle aamulle ajan tuohon kaikkien aikojen kidutustestiin. Runsas lapsiveden määrä ja pojan valtaisat posket olivat saaneet mieleni harhailemaan raskauden aikaisen diabeteksen peloissa ja halusin asialle selvyyden.
Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että ennen sokerirasitusta pitää olla täysin syömättä ja lähes juomatta 12 tunnin ajan.  HALOO! Minä öiden tacomestari en pysty olla syömättä edes kahta tuntia! Voin myös vakuuttaa, ettei ollut vuosisadan idea yrittää taltuttaa nälkää viimeisten minuuttien aikana ennen paastoa Bigmac bursalla. Jano moninkertaistui yön aikana eikä sallittu "lasi vettä" juurikaan lohduttanut. Kyllä siinä tuli Kari Grandia ikävä.
Hormoonien, paaston ja lasten ensimmäisen arkiaamun luoma combo oli kertakaikkinen katastrofi. Kaiken kruunasi kuitenkin soitto aamuruuhkasta laboratorioon, johon ilmoitin vain myöhästyväni kymmenen minuuttia. Laboratorion asiakaspalvelija otti pyyntöni…

Roomalainen kynttilä

Tulee aikoja, kun on niin paljon sisältöä elämässä ettei ehdi kirjoittaa sanaakaan.
Tai aikoja, jolloin sisältö elämässä rajoittuu univelan ja paskavaippojen suppeaan välimaastoon, eikä sijaa pienellekään ajatuksenjuoksulle löydy. Elämme kaikkea tätä.
Todistakoon seuraava tositapahtumiin perustuva raportti vakavan "aivosolujen heitteillejätön."
Vein tänään poikani kaverisyntymäpäiville ulkoistetun palvelun pisteeseen. Paikalle sattui samaan aikaan mieshenkilö, joka kohteliaasti ojensi kätensä: "Morjens. Kari, Jonin isä." Johon lienee täysin luontevaa vastata "Noora, Kaapon isä." 
Luulin tämän olevan nolojen tilanteiden kohokohta, mutta aina vain parani Karin tiedustellessa, oliko "Santeri-sankari" jo saapunut.  Santerista en tiennyt, mutta sen tiesin, että oltiin tulossa Eeron syntymäpäiville. 
Yhteenveto näyttää siltä, että tuon kiusallisen minuutin aikana esittelin itseni juuri poikani isänä henkilölle, jonka jälkeläinen oli menossa Santerin …